Ученици

Учениците в начален етап получиха своите грамоти за участието си в състезанието „Аз рисувам“ към СБНУ, като темата беше „Вълшебната планина“.
Поздравяваме нашите малки творци с успеха и им пожелаваме да крачат смело към следващото състезание!
Европейски ден на спорта в училище 30.09.2022 г
Списъци необходими помагала и пособия
Пореден успех за нашето училище. ОУ „Захари Стоянов“ – гр. Пловдив спечели проект по НП „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул – „Културните институции като образователна среда“, с което се даде възможност на учениците от VII а и VII б клас да получат безплатна образователна екскурзия до гр. Габрово. Там те имаха възможност да се докоснат до периода на Българското възраждане, посещавайки музеите ЕМО “ Етър“ и Националния музей на образованието, където им бяха изнесени беседи, а част от самите ученици изнесоха рецитал по произведения на възрожденски поети.
Проектът бе организиран и реализиран от учителите по история и цивилизации и по български език и литература, с активното съдействие и подкрепа от Директора на ОУ „Захари Стоянов“ – гр. Пловдив, г-жа Елена Искилиева.

Съобщение за изпити

Награждаване на отличилите се преподаватели и ученици!
Поздравления!
Спортен празник огласи двора на Основно училище „Захари Стоянов“.
Много енергия, ентусиазъм и спортен дух бяха проявени в игрите.
И накрая, както се полага, имаше награди за всички участници в спортния празник.
Учениците си тръгнаха заредени с позитивни емоции и чудесно настроение. Те показаха, че са талантливи и
успешни, мотивирани и добри във всичко, което правят.

Днес 5а клас придобиха знания и умения по противопожарна безопасност като взеха участие в открит урок на тема: „Млад огнеборец“ в 01РС „Пожарна безопасност и защита на населението“, гр. Пловдив.

 

 

По случай патронния празник на ОУ ”Захари Стоянов” ученици от седми клас поднесоха цветя на паметника на Захари Стоянов-Патрон на училището.

 

 

 

 

Резултати от Националното състезание „Европейско кенгуру“, проведено на 17.03.2022 г.

За повече информация на електронната страница на училището координатор –                                 СУ ,,Св. Патриарх Евтимий“ , гр. Пловдив
Честита Баба Марта! ❤????
Днес учениците от ОУ ,,Захари Стоянов “ спазиха традицията за 1 март, като посрещнаха своите учители и съученици с мартеници и български народни носии.
С идването на 1 март идва и пролетта, а пролетта е здраве, слънце и любов! Нека Баба Марта Ви донесе много здраве, слънчеви дни и много любов в сърцето! ????❤
Всяка година в последната сряда на февруари отбелязваме международния Ден за борба с училищния тормоз.
Учениците от ОУ „Захари Стоянов“ за поредна година се включиха в инициативата.
И днес всички ученици и учители казаха
„Не на тормоза в училище!“, закичвайки се с розови фланелки в знак на съпричастност. В беседи и разговори те обсъдиха проблемите за тормоза в училище, за неoбходимостта да бъдем съпричастни и да не затвaряме очите си, когато някой е подложен на насилие и унижение.
Днес отбелязваме 149 години от гибелта на Васил Левски! Учениците от 2б клас изготвиха проекти за Васил Левски.
Днес, учениците Дамян Василев от 1б клас и Петър Тодев от 2 б клас, бяха наградени за спечеленото от тях I-во и III-то място в конкурса: „Моето семейство-моят свят“:
Дамян Василев от 1б клас – I място????
Петър Тодев от 2б клас – III място ????
Честита победа! Продължавайте да покорявате върхове.????????
През тази година се навършват 100 години от смъртта на Патриарха на българската литература Иван Вазов. По случай 90-годишнината от създаването си, НЧ „Иван Вазов – 1931г.“ посветиха цяла програма на учениците от пети клас. Петокласниците се включиха активно, рецитираха Вазови стихотворения и получиха награди.
Учениците от шести и седми клас посетиха изложение Техвест и наблюдаваха продукти, модели и уреди, изработени от ученици на професионални гимназии в град Пловдив. Нашите ученици участваха в презентирането на продуктите и спечелиха много награди.
Иниициативата „Пловдив чете“ ???? днес беше отбелязана в нашето училище. Учениците от I до VII клас участваха със следните занимания:
I клас – Изразително четене на творби от Ран Босилек, представяне на любима книга, илюстрация към приказка.
II клас – Апликация и илюстрация върху прочетено произведение, презентация върху живота и творчеството на Ран Босилек, викторина, рецитал на авторско стихотворение.
III клас – Илюстрация „Златна четка“, създаване на авторско стихотворение, викторина, игра “ Подреди изречението“, буквословица, представяне на любима книга.
IV клас – Представяне на приказни герои от любими приказки, четене на басни и извличане на поуката от всяка една басня.
V, VI, VII клас – Викторина по литература от изучените през годината творби, четене на басни и извличане на поуката от всяка една басня, четене на откъси от любими книги.
????Учениците бяха наградени за участие в инициативата „Пловдив чете „.
Днес учениците от 1а и 1б клас посетиха Природонаучния музей в гр. Пловдив и поднесоха цветя на паметника на Захари Стоянов.
Учениците от IIа и IIIа клас днес са на екскурзия до Музея на авиацията и Араповския манастир. Там ги очакват много емоции и приятни преживявания.
На 2 юни отдаваме почит на подвига на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.
ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД ВСИЧКИ ЗАГИНАЛИ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ!

Нека да е честит вашият празник, мили деца! Да е много весел, пълен с прекрасни изненади и усмивки! Пожелаваме Ви слънчево детство, истински приятели и безброй мечти!

На Велики четвъртък, както повелява традицията в Основно училище „Захари Стоянов“ се боядисаха пъстроцветни яйца за християнския празник – Великден.

На 26 април 2021 г. , по традиция ОУ „Захари Стоянов“ отбеляза тържествено своя Патронен празник.
Ученици от I до VII клас, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, се представиха достойно с песни, танци, стихотворения и лично творчество.
Директорът, г-жа Елена Искилиева връчи награди и грамоти на победителите и участниците в конкурсите за най-добър рецитатор и за най-добра рисунка.
Специален гост ни бе режисьорът и актьор Искрен Красимиров от „Незабравимата България“, който възпламени у учениците патриотичен дух със своя „Урок по родолюбие“.

 

 

 I място за Росен Балабосов от V a клас, в кросовата верига на Аквафреш

На 29.09.2018г учениците от 4 б клас върнаха стара хартия и получиха нова книга на събитието организирано от Екопак и Община Пловдив

Туран Чападжиев VIIa клас- I място в турнир по футбол

По случай “ Ден на детето“ вокална група “ Старс“ взе участие в телевизионното предаване “ Ася в страната на талантите“. Айлин-Маргарита Ахмед от VI клас и Стефания Иванова от IV клас взеха участие с индивидуални изпълнения.

На 31.05.2018г. в читалище “ Иван Вазов“ кв. Коматево, се състоя концерт на вокална група „Старс“.

На 02.06.2018г. по случай Ден на детето, на Гребна база, се проведе национална кросова верига „Аква-фреш“

В IV-та възрастова група за момичета на II-ро място се класира Франческа Караманова от VI a клас

В III-та възрастова група за момчета на I-во място се класира Росен Балабосов от IV a клас

Ивайло Начев от I клас ни зарадва с трето място в конкурса „Възкресение“ организиран от район Южен. Ученикът е спечелил третото място със своя рисунка посветена на християнския празник Великден.

Спортен празник на ОУ “ Захари Стоянов“ – 27.04.2018г.

26.04.2018г. Патронен празник на ОУ „Захари Стоянов“. 168г. от рождението на Захари Стоянов.

На 22.03.2018г. се проведе “ Световен ден на водата“ под патрондажа на Община Пловдив. Празникът се проведе спортната зала на СУ „Св. Патриарх Евтимий. Институтът по рибарство и аквакултури раздаде на всички желаещи рибки. От ОУ „Захари Стоянов“ взеха участие ученици от V, VI и VII клас. Те представиха свои макети и рисунки, посветени на водата и нейното опазване. За своите проекти учениците бяха наградени от училище със ваучери за книжки, а от община Пловдив със специални грамоти.

Класирани ученици от ОУ“ Захари Стоянов“ за постигнат отличен резултат във вътрешно училищния кръг на Пето национално състезание по английски език LONGMAN COMPETITION и за участие в Националния кръг на състезанието на 18.03.2018г.

На 18.03.2018г. в ОУ „Захари Стоянов“ се проведе училище кръг на Международното състезание “ Лингвистично кенгуру“ по английски език. Учениците получиха грамота за участие. Очакваме резултати за класиране във втори кръг.

На 03.03.2018г, в сградата на район Южен бяха наградени учениците взели участие в конкурса за презентация“ Знаците на свободата и героизма“.

От ОУ “ Захари Стоянов“ взеха участие, а също и награди следните ученици:

Стефания Иванова от IV клас – III място – рисунка на тема “ Моята България“

Даниела Ангелова и Славея Джиджова от VII Клас – II място – презентация на тема „Знаците на свободата и героизма“.

Елена Нанова и Габриела Караманова от VII клас – III място – презентация на тема „Знаците на свободата и героизма“

Учениците са наградени с грамоти и еднодневна екскурзия до Копривщица и Панагюрище на 23.03.2018г.

На 17.11.2017г. на гости на ОУ “ Захари Стоянов“ бяха актьорите от софийска трупа “ Илкова театър“. Те представиха постановката “ Един вълшебен ден“ пред учениците от 1,2,3 и 4 клас.

 

На 14.11.2017г. се проведе обучение по „Безопасно движение по пътищата“. Обучението бе организирано за учениците от 1 до 7 клас. Има за цел да се онагледят правилата за движение по пътищата в безопасна среда и да подготви учениците за правилна реакция в реална ситуация. Училището разполага със собствена преносима площадка, за осъществяване на тренировъчни дейности по БДП.

На 28.10.2017г. в София нашата ученичка Албена Гърбева взе участие в конкурса “ Пиленце пее“, организиран в памет на голямата българска певица Надка Караджова. Албена бе наградена с почетната Златна статуетка на гала концерта в София на 11.11.2017г.

Браво, Бени!

Поредните златни медали за Демира Недева от IV „a“ клас

Четири златни медала от четири различни града, Демира показва, че е най- добрата не само в родния Пловдив!!!