Ученици

Благодарение на усиления си труд и добра дисциплина, учениците от отбора на ОУ „Захари Стоянов“ с ръководител госпожа Красимира Попова спечелиха 1-во място и се класираха за областния кръг на състезанието „Млад огнеборец“.
Браво, деца! Гордеем се с Вас!
Днес, в сградата на район „Южен“, учениците получиха грамоти за призови места, участвали в конкурса за рисунка на тема: „Да инвестираме в нашата планета“ обявен във връзка с отбелязването на Световния ден на Земята 22.04.2023 г. от Кмета на район „Южен“ Община Пловдив – г-н Костадин Язов.
След месеци на усилен труд, упоритост, много прочетени и изписани страници, най-после дойде дългоочакваният „Празник на буквите“.
Под мотото „Ние вече сме грамотни“ премина празника на буквите в 1.а и 1.б клас. Първокласниците заявиха уверено, че вече са грамотни и могат сами да четат и пишат. Цяла година те полагаха усилия да научат българската азбука. Водени от своите учители и подкрепяни от родителите, те овладяваха тайните на буквите и вече гордо могат да кажат „Всички букви знаем – можем да четем!”
Всяка година на 22 април в 174 страни по света се отбелязва Деня на Земята.
И ние, от ОУ „Захари Стоянов“, гр. Пловдив, се включихме в инициативите, посветени на опазването на нашата планета.
Ученици от начален и от прогимназиален етап сътвориха проекти и рисунки, които бяха изложени във фоайето на нашето училище.
Включихме се успешно и към инициативата на Район“ Южен“ – „Инвестирай в нашата планета“, като наши ученици се наредиха сред призовите места.
В зеления двор на нашето училище, ученици засадиха красиви растения и поставиха къщички за птици.
На 21.04.2023г. отборът на ОУ „Захари Стоянов“ взе участие в Национално ученическо състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации“.
Учениците показаха теоретичните си знания за правилно поведение при пожар, бедствия и извънредни ситуации. При практическите игри състезателите показаха умения в поставянето на противогаз, херметизиране на хранителни продукти и вода, и спасяване на давещ се. Те демонстрираха бързина и правилна реакция за действия при земетресение, наводнение и пожар.
На 20.03.2023г.се проведе приятелски футболен мач. Домакин бе „Футболен комплекс Ботев 1912“ Пловдив. I-III клас играха срещу Ботев, като приключиха с 3:2.
V-VII клас се изправиха срещу ФК „Беломорец“ и приключиха с победа. Играчите демонстрираха отлична спортна форма.
Държаха се спортсменски и създадоха една много приповдигната атмосфера за публиката, която ги аплодира през цялото време.
С радост Ви представяме класираните участници в конкурса за рисунка на тема: „Да направим каквото можем“ обявен във връзка с отбелязването на Световния ден на водата 22.03.2023г. от кмета на район „Южен“, Община Пловдив – г-н Костадин Язов.
Поздравления, ученици! Дерзайте смело и постигайте нови успехи!
Отговори на Национално състезание ,, Европейско кенгуру“ на 16.03.2023г.
Учениците в начален етап получиха своите грамоти за участието си в състезанието „Аз рисувам“ към СБНУ, като темата беше „Вълшебната планина“.
Поздравяваме нашите малки творци с успеха и им пожелаваме да крачат смело към следващото състезание!
Европейски ден на спорта в училище 30.09.2022 г
Списъци необходими помагала и пособия
Пореден успех за нашето училище. ОУ „Захари Стоянов“ – гр. Пловдив спечели проект по НП „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул – „Културните институции като образователна среда“, с което се даде възможност на учениците от VII а и VII б клас да получат безплатна образователна екскурзия до гр. Габрово. Там те имаха възможност да се докоснат до периода на Българското възраждане, посещавайки музеите ЕМО “ Етър“ и Националния музей на образованието, където им бяха изнесени беседи, а част от самите ученици изнесоха рецитал по произведения на възрожденски поети.
Проектът бе организиран и реализиран от учителите по история и цивилизации и по български език и литература, с активното съдействие и подкрепа от Директора на ОУ „Захари Стоянов“ – гр. Пловдив, г-жа Елена Искилиева.

Съобщение за изпити

Награждаване на отличилите се преподаватели и ученици!
Поздравления!
Спортен празник огласи двора на Основно училище „Захари Стоянов“.
Много енергия, ентусиазъм и спортен дух бяха проявени в игрите.
И накрая, както се полага, имаше награди за всички участници в спортния празник.
Учениците си тръгнаха заредени с позитивни емоции и чудесно настроение. Те показаха, че са талантливи и
успешни, мотивирани и добри във всичко, което правят.

Днес 5а клас придобиха знания и умения по противопожарна безопасност като взеха участие в открит урок на тема: „Млад огнеборец“ в 01РС „Пожарна безопасност и защита на населението“, гр. Пловдив.

 

 

По случай патронния празник на ОУ ”Захари Стоянов” ученици от седми клас поднесоха цветя на паметника на Захари Стоянов-Патрон на училището.

 

 

 

 

Резултати от Националното състезание „Европейско кенгуру“, проведено на 17.03.2022 г.

За повече информация на електронната страница на училището координатор –                                 СУ ,,Св. Патриарх Евтимий“ , гр. Пловдив
Честита Баба Марта! ❤????
Днес учениците от ОУ ,,Захари Стоянов “ спазиха традицията за 1 март, като посрещнаха своите учители и съученици с мартеници и български народни носии.
С идването на 1 март идва и пролетта, а пролетта е здраве, слънце и любов! Нека Баба Марта Ви донесе много здраве, слънчеви дни и много любов в сърцето! ????❤
Всяка година в последната сряда на февруари отбелязваме международния Ден за борба с училищния тормоз.
Учениците от ОУ „Захари Стоянов“ за поредна година се включиха в инициативата.
И днес всички ученици и учители казаха
„Не на тормоза в училище!“, закичвайки се с розови фланелки в знак на съпричастност. В беседи и разговори те обсъдиха проблемите за тормоза в училище, за неoбходимостта да бъдем съпричастни и да не затвaряме очите си, когато някой е подложен на насилие и унижение.
Днес отбелязваме 149 години от гибелта на Васил Левски! Учениците от 2б клас изготвиха проекти за Васил Левски.
Днес, учениците Дамян Василев от 1б клас и Петър Тодев от 2 б клас, бяха наградени за спечеленото от тях I-во и III-то място в конкурса: „Моето семейство-моят свят“:
Дамян Василев от 1б клас – I място????
Петър Тодев от 2б клас – III място ????
Честита победа! Продължавайте да покорявате върхове.????????
През тази година се навършват 100 години от смъртта на Патриарха на българската литература Иван Вазов. По случай 90-годишнината от създаването си, НЧ „Иван Вазов – 1931г.“ посветиха цяла програма на учениците от пети клас. Петокласниците се включиха активно, рецитираха Вазови стихотворения и получиха награди.
Учениците от шести и седми клас посетиха изложение Техвест и наблюдаваха продукти, модели и уреди, изработени от ученици на професионални гимназии в град Пловдив. Нашите ученици участваха в презентирането на продуктите и спечелиха много награди.
Иниициативата „Пловдив чете“ ???? днес беше отбелязана в нашето училище. Учениците от I до VII клас участваха със следните занимания:
I клас – Изразително четене на творби от Ран Босилек, представяне на любима книга, илюстрация към приказка.
II клас – Апликация и илюстрация върху прочетено произведение, презентация върху живота и творчеството на Ран Босилек, викторина, рецитал на авторско стихотворение.
III клас – Илюстрация „Златна четка“, създаване на авторско стихотворение, викторина, игра “ Подреди изречението“, буквословица, представяне на любима книга.
IV клас – Представяне на приказни герои от любими приказки, четене на басни и извличане на поуката от всяка една басня.
V, VI, VII клас – Викторина по литература от изучените през годината творби, четене на басни и извличане на поуката от всяка една басня, четене на откъси от любими книги.
????Учениците бяха наградени за участие в инициативата „Пловдив чете „.
Днес учениците от 1а и 1б клас посетиха Природонаучния музей в гр. Пловдив и поднесоха цветя на паметника на Захари Стоянов.
Учениците от IIа и IIIа клас днес са на екскурзия до Музея на авиацията и Араповския манастир. Там ги очакват много емоции и приятни преживявания.
На 2 юни отдаваме почит на подвига на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.
ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД ВСИЧКИ ЗАГИНАЛИ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ!

Нека да е честит вашият празник, мили деца! Да е много весел, пълен с прекрасни изненади и усмивки! Пожелаваме Ви слънчево детство, истински приятели и безброй мечти!

На Велики четвъртък, както повелява традицията в Основно училище „Захари Стоянов“ се боядисаха пъстроцветни яйца за християнския празник – Великден.

На 26 април 2021 г. , по традиция ОУ „Захари Стоянов“ отбеляза тържествено своя Патронен празник.
Ученици от I до VII клас, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, се представиха достойно с песни, танци, стихотворения и лично творчество.
Директорът, г-жа Елена Искилиева връчи награди и грамоти на победителите и участниците в конкурсите за най-добър рецитатор и за най-добра рисунка.
Специален гост ни бе режисьорът и актьор Искрен Красимиров от „Незабравимата България“, който възпламени у учениците патриотичен дух със своя „Урок по родолюбие“.

 

 

 I място за Росен Балабосов от V a клас, в кросовата верига на Аквафреш

На 29.09.2018г учениците от 4 б клас върнаха стара хартия и получиха нова книга на събитието организирано от Екопак и Община Пловдив

Туран Чападжиев VIIa клас- I място в турнир по футбол

По случай “ Ден на детето“ вокална група “ Старс“ взе участие в телевизионното предаване “ Ася в страната на талантите“. Айлин-Маргарита Ахмед от VI клас и Стефания Иванова от IV клас взеха участие с индивидуални изпълнения.

На 31.05.2018г. в читалище “ Иван Вазов“ кв. Коматево, се състоя концерт на вокална група „Старс“.

На 02.06.2018г. по случай Ден на детето, на Гребна база, се проведе национална кросова верига „Аква-фреш“

В IV-та възрастова група за момичета на II-ро място се класира Франческа Караманова от VI a клас

В III-та възрастова група за момчета на I-во място се класира Росен Балабосов от IV a клас

Ивайло Начев от I клас ни зарадва с трето място в конкурса „Възкресение“ организиран от район Южен. Ученикът е спечелил третото място със своя рисунка посветена на християнския празник Великден.

Спортен празник на ОУ “ Захари Стоянов“ – 27.04.2018г.

26.04.2018г. Патронен празник на ОУ „Захари Стоянов“. 168г. от рождението на Захари Стоянов.

На 22.03.2018г. се проведе “ Световен ден на водата“ под патрондажа на Община Пловдив. Празникът се проведе спортната зала на СУ „Св. Патриарх Евтимий. Институтът по рибарство и аквакултури раздаде на всички желаещи рибки. От ОУ „Захари Стоянов“ взеха участие ученици от V, VI и VII клас. Те представиха свои макети и рисунки, посветени на водата и нейното опазване. За своите проекти учениците бяха наградени от училище със ваучери за книжки, а от община Пловдив със специални грамоти.